Добредојдовте на страната на Радио МЕФФ Прилеп 98,7 ФМ  Македонија

Радио Мефф е музичка радиостаница во приватна сопственост лоцирана во градот под марковите кули Прилеп во областа Пелагонија во Република Македонија.Радиостаницата емитува програма на фреквенција од 98,7 MHz во стерео техника и напреден Радио Дата Систем. Радио Мефф постои од 1993 година и успешно работи се до денес .

Радио Мефф е посебно интересна радиостаница од причини што истата емитува само македонска музика од сите жанрови но сепак најзастапена е народната музика. Во целото време на постоењето никогаш не се ставил во прашање бројот на слушатели кои од ден на ден се зголемува , а благодарение на „интернет радиото“ посебно интересни сме за слушателите од Канада, Австралија, Америка како и сите европски земји во кои има доста иселеници од Македонија, а нашето радио со посебна грижа се однесува кон сите нив. За да се уверите посете го нашиот линк за слушање на радиото како и нашиот блог.